БАВАРИЯ И БОДЕНЗЕЕ

БАВАРИЯ И БОДЕНЗЕЕ от 1258 лв.
Оферта номер: 230952

ВНИМАНИЕ! Офертата не е актуална.

Екскурзията е шестдневна и включва 2 нощувки в района на езерото Бодензее, 3 нощувки в Мюнхен или околности и разглеждане с екскурзовод на най-живописните места по езерата Бодензеe (Констанц, Майнау) и Кимзеe (двореца Херенкимзеe), замъците Нойшванщайн и Линдерхоф и забележителностите на Мюнхен и Меминген. Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 3 или 2 звезди. Лети се с авиокомпания „Уиз Еър“ (в цената са включени летищни такси и 1 салонен багаж до 10 кг с размери 55х40х23 см). Вътрешните трансфери в Германия се извършват с автобус.
ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН – 13.25 ч. - 14:35 ч. полет София - Меминген. Пристигане в 14:35 ч. Трансфер до хотела в района на езерото Бодензее. Настаняване. Нощувка.
ВТОРИ ДЕН – Закуска. Разглеждане на Констанц, най-голямото селищe на езерото Бодензеe и на остров Майнау, наречен още „островът на цветята” (билетът за корабчето до Майнау не е включен в пакетната цена на екскурзията). Завръщане в хотела в района на езерото Бодензее. Нощувка.
ТРЕТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за замъците Хьоеншвангау и Нойшванщайн, гордостта на Бавария (Бодензее – Нойшванщайн - 115 км). Фотопауза при замъка Хьоеншвангау и разглеждане на Нойшванщайн. От паркинга на автобусите до замъка Нойшванщайн има 30 мин. ходене пеша. Има възможност да се придвижите с файтони – цената в посока нагоре е 6 евро или със специален автобус – совалка, който в посока нагоре струва около 2 евро. При посещение на Нойшванщайн трябва да имате предвид, че между първия и втория етаж на замъка има над 90 стъпала (стълбището е в кулата на замъка). Усилията Ви, обаче, ще бъдат възнаградени с възхитителни алпийски пейзажи, на фона на които силуетите на замъците Ви връщат в детството – ще се почувствате сякаш сте в приказка на Шарл Перо. Отпътуване за замъка Линдерхоф - единственият замък, който ексцентричният крал на Бавария Лудвиг ІІ успява да завърши приживе. Замъкът е построен през XIX век, на мястото на стара семейна ловна хижа, а архитектурата на сградата и парка са повлияни от Версайския дворец и представляват съчетание от стиловете рококо и барок. Отпътуване за Мюнхен (100 км). Пристигане в хотел в Мюнхен или околности. Настаняване в хотела. Нощувка.
ЧЕТВЪРТИ ДЕН – Закуска. Разглеждане забележителностите на Мюнхен: „Карлсплац”, Михаелскирхе, Фрауенкирхе, „Мариенплац” с Кметството, Старата и Новата Резиденция. Следобед – свободно време с възможност за посещение на музеи – Дойчес музеум, Пинакотеките, двореца Нимфенбург или за шопинг. Вечерта по желание – вечеря в Хофбройхаус – най-старата бирария в Мюнхен (с доплащане 73 лв. за възрастни и 63 лв. за деца до 17 години. Цената включва зеленчукова крем супа, порция оригинални вурстчета на бирарията с гарнитура, бретцел, 1 халба бира 1 л. Hofbrau Original, като за децата бирата се замества с газирана напитка или сок, и баварски крем. Ще вечеряте на фона на автентичен баварски оркестър, създаващ добро настроение. Заявява се и се заплаща в България, а не на място. Провежда се при минимум 15 участника). Нощувка.
ПЕТИ ДЕН – Закуска. Свободен ден в Мюнхен или по желание – целодневна екскурзия до eзерото Кимзеe - най-голямото езеро в Бавария, наричано още „баварското море“ (с доплащане 75 лв. за възрастен и 58 лв. за деца до 17 години и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт с автобус до езерото Кимзее, билет за корабчето до островите Херенинзел и Фрауенинзел, билет за вход в двореца Херенкимзеe, екскурзоводско обслужване на български език и описаната туристическа програма; екскурзията се провежда при минимум 20 човека). Посещение на двореца Херенхимзеe - копие на двореца Версай, построен от Лудвиг ІІ Баварски, Августинския манастир и музея на Лудвиг на острова Херенинзел. Разходка с корабче до остров Фрауенинзел и посещение на Бенедектинския манастир там. Привечер завръщане в Мюнхен. Нощувка.
ШЕСТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за Меминген (около 120 км). Пристигане преди обяд в града. Разходка в центъра на Меминген: готическата църква на Санкт Мартин, средновековния пазар, около който се подреждат Кметството, сградите на гилдиите и данъчна служба. Около 12:30 ч. – трансфер до летището в Меминген. 15:10 ч. – 18:10 ч. - полет Меминген - София.

Забележка: Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпанията през октомври 2019. При промяна на същите, клиентите ще бъдат уведомени своевременно.

ДАТИ:


23.07.2020 – 28.07.2020

Цени на човек в лева според настаняването:

НАСТАНЯВАНЕ ПРОМО
ЦЕНИ* ЦЕНИ
Цена на човек в двойна стая 1198 лв. 1258 лв.
Цена за трети възрастен в двойна стая 1178 лв. 1238 лв.
Цена за деца до 11 г. в стая с 2-ма възрастни 1148 лв. 1208 лв.
Цена за деца до 11 г. в стая с 1 възрастен 1168 лв. 1228 лв.
Доплащане за настаняване в индивидуална стая 335 лв. 335 лв.
Доплащане за чекиран багаж до 20 кг
при заявка в момента на резервацията 94 лв. 94 лв.
*ПРОМО ЦЕНИ – цени, валидни при ранно записване до 15.04.2020 г.
Дати и цена
Цената включва -САМОЛЕТЕН БИЛЕТ С АВИОКОМПАНИЯ С „УИЗ ЕЪР”;
-ЛЕТИЩНИ ТАКСИ;
-1 МАЛКА ЧАНТА С РАЗМЕРИ 40Х30Х20 СМ;
-1 БР. ЧЕКИРАН БАГАЖ ДО 10 КГ С РАЗМЕРИ 55Х40Х23 СМ;
-СЪОТВЕТНИЯ БРОЙ НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ В ХОТЕЛИ 3 ИЛИ 2 ЗВЕЗДИ;
-ТРАНСФЕРИ ЛЕТИЩЕ - ХОТЕЛ И ХОТЕЛ – ЛЕТИЩЕ;
-ТРАНСПОРТ С ЛИЦЕНЗИРАН АВТОБУС ПО ПРОГРАМАТА;
-ОПИСАНАТА ПРОГРАМА С ЕКСКУРЗОВОД НА БЪЛГАРСКИ;
-ВОДАЧ – ПРИДРУЖИТЕЛ ОТ ТУРОПЕРАТОРА.
Цената не включва -ЧЕКИРАН БАГАЖ ДО 20 КГ;
-ПРИОРИТЕТ;
-ТАКСИ ЗА ВХОД В МУЗЕИ, КОРАБЧЕТА, ЛИФТОВЕ И ПР.;
-ВЕЧЕРЯ В ХОФБРОЙХАУС;
-ЕКСКУРЗИЯ ДО EЗЕРОТО КИМЗЕE;
-ЗАСТРАХОВКА „МЕДИЦИНСКИ РАЗНОСКИ ПРИ ПЪТУВАНЕ”;
-РАЗХОДИ ОТ ЛИЧЕН ХАРАКТЕР;