Екскурзия до Прага и бирен тур

Екскурзия до Прага и бирен тур от 799 лв.
Оферта номер: 232284
===============================ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!===============================

СПЕЦИАЛНА ПРОГРАМА ЗА ЦЕНИТЕЛИТЕ НА ЧЕШКАТА БИРА

Прага е сърцето на Европа, един от най-красивите градове на света. Невероятна комбинация от уникални архитектурни стилове от различни периоди - готика, барок, рококо, кубизъм. Нестихващо вдъхновение за хиляди творци както в миналото, така и в настоящето. Златна Прага, градът със стоте кули, загадъчна и неповторима.
Прага – известна още с многобройните си пивовари, където искаме да Ви отведем, за да Ви покажем изкуството на варене на бира и историята на създаването на това прекрасно и уникално питие правено от векове и превърнало се в традиция и поминък на цяла Чехия.
Елате с нас на незабравима разходка из чешките пивовари.

Информация за полета и престоя
18.09. - 22.09.2020 г.
5 дни / 4 нощувки

ПРОГРАМА

Ден 1
Отпътуване от София от Терминал 2 с директен полет на авиокомпания България Еър в 9:30. Пристигане в Прага в 10:20. Посрещане от представител на фирмата, трансфер до хотела, пешеходен тур в центъра на Прага с лицензиран екскурзовод (1.5ч) – включва Вацлавският площад и Староместският площад. Информация за основна ориентация из града, свободно време за обяд.
По желание с предварителна заявка: Разходка из Прага с оригинално превозно средство и консумация на бира.
По желание с предварителна заявка: Резервация за вечеря в минипивоварна с възможност за дегустация на бира местно производство (заплащане според консумацията на място).
Нощувка

Ден 2
Закуска. Класическа обиколка на Прага с лицензиран екскурзовод на български език – продължава около 3 часа и включва основните забележителности по така наречения Кралски път – пътя, по които са минавали кралските шествия през Средновековието. Започва със символа на града – Пражката крепост Храдчани – най-големия дворец в Европа, в миналото седалище на чешките крале, днес - резиденция на президента. Пред портата стои стража, която се сменя на всеки час. В комлекса Храдчани се намира величествената готическа катедрала „Свети Вит“, строена в продължение на шест века. Обиколката продължава надолу по Нерудова улица към Малостранският прощад с монументалния бароков храм „Свети Николай“. Прекосяване на река Вълтава по Карловият мост, украсен с 32 барокови статуи – уникална галерия на открито. Обиколката приключва на Староместският площад – тук се намира готическата катедрала „Дева Мария пред Тин“ от 14. век с 80 метрови кули близнаци и Староместското кметство с часовниковата кула „Орлой“ - един от най-големите магнити за туристи.
Свободно време за обяд.
Посещение на Музея на бирата с дегустация на 4 вида бира.
По желание с предварителна заявка: едночасова разходка с корабче по река Вълтава.
Резервация за вечеря в традиционна чешка кръчма - заплащане според консумацията на място
Нощувка

Ден 3
Закуска. Свободен ден за посещение на забележителности на Прага или екскурзия до Чешки Крумлов и Хлубока.
По желание с предварителна заявка: Целодневна екскурзия до най-красивия чешки замък Хлубока и Чешки Крумлов – град-паметник под егидата на ЮНЕСКО.
Нощувка

Ден 4
Закуска. Свободен ден за посещение на забележителности на Прага или екскурзия до Карлови Вари и Пилзен.
По желание с предварителна заявка: целодневна екскурзия до Карлови Вари с посещение на пивоварна в град Пилзен с лицензиран екскурзовод на български език.
Нощувка

Ден 5
Закуска.
Трансфер до летището. Излитане от Прага в 11:30 , пристигане в София на Терминал 2 в 14:25.

===============================ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!===============================
Дати и цена
18 септември 2020 г. - Цена от 799 лв.
Цената включва Самолетен билет София-Прага- София
Летищни такси
Регистриран багаж 23 кг и 10 кг ръчен
Трансфер летище – хотел – летище
4 нощувки и 4 закуски в хотел Tosca 3* или подобен
Информационен и класически тур в Прага с лицензиран екскурзовод на български език
Посещение на Музея на бирата с дегустация
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро
Представител от България по време на екскурзията
Цената не включва Екскурзия до най-красивия чешки замък Хлубока и Чешки Крумлов град-паметник под егидата на ЮНЕСКО – 90 лв. за възрастен / 60 лв. за дете ( входната такса за замъка "Хлубока" е включена в цената)
Целодневна екскурзия до Карлови Вари с посещение на пивоварна в град Пилзен с лицензиран екскурзовод на български език – 90 лв за възрасте/ 60 лв. за дете
Разходка из Прага с оригинално превозно средство и консумация на бира – 48 лв.
Едночасова разходка с корабче по река Вълтава – 25 лв. възрастен / 20 лв. дете
Слушалки за ползване при пешеходните разходки в Прага – 4 лв. на човек на ден (заплащане в София)
Вечеря в минипивоварна с дегустация на бира – заплащане на място според консумацията
Общинска такса - заплаща се на място в хотела, където има такава
Входни такси и билети за други музеи и обекти посетени по желание
Разходи за градски транспорт
За лица над 69 г. се доплаща завишена застрахователна премия