Езерата на Хърватска и Словения - пролет 2020

Езерата на Хърватска и Словения - пролет 2020 от 379 лв.
Оферта номер: 230044
Чудната природа на Хърватия и Словения привлича всяка година любителите на красиви езера, планини, пещери и старинни градове. С тази програма ще се потопите в свежата атмосфера на езерата, ще посетим столиците и на двете държави и най-дългата пещера в Европа.

АКЦЕНТИ В ПРОГРАМАТА:
* Посещение на 3 прекрасни езера – Национален парк „Плитвички езера“, езерото Блед и езерото Бохини;
* Разходка из най-дългата пещера в Европа – „Постойна яма“ с най-дългия пещерен туристически маршрут и уникални форми;
* Възможност за опознаване на столиците на Хърватия и СловенияЗагреб и Любляна;
* Красиви средновековни градчета и крепости, като излезли от рицарските романи, в чиято атмосфера цари приказност и уют.

1-ви ден: – СофияЗагреб / 800 км /
Отпътуване в 05:00 часа от София за Загреб, столицата на Хърватия. Транзитно пътуване през Сърбия. Пристигане в Загреб късния след обяд. Разглеждане на старата част - квартала Градец, пл. „Бан Йелачич”, пл. „Св. Марко”, Парламента, църквата „Св. Катерина”, Катедралата, квартала Каптол. Свободно време за вечеря. Настаняване в хотел 3*. Нощувка.

2-ри ден: Загреб – Плитвички езера – Загреб / 260 км /
Закуска. Отпътуване за Плитвице сутринта. Този ден ще посетите красотите на Националния парк “Плитвице”, който е под егидата на ЮНЕСКО и е известен с 16-те си уникални езера, всяко от които разположено на различно ниво, съединени от каскадни водопади. Националният парк на Плитвице е уникален природен феномен. Ще имате възможност да пътувате с електрически кораб през езерата или с панорамно влакче, да се разходите около водопадите и да се наслаждавате на великолепната природа /необходимо е закупуване на билет и предварителна резервация/. Свободно време. Връщане в Загреб. Нощувка.

3-ти ден: Загреб - езерото Блед-езерото Бохини- Шкофя Лока- Любляна / 300 км /
Закуска. Отпътуване за Словения по посока на езерото Блед, простиращо се между двете големи планини Караванке и Юлийските Алпи. Водата е тюркоазена, когато слънцето е високо над повърхността, и става сребристо-синя, когато здрача започва да се спуска над Блед. Мястото е подходящо за декор на приказка, с интересен замък и малък остров с църква. Свободно време за разходка около езерото. Отпътуване за езерото Бохини, намиращо се в пределите на национален парк „Триглав”, където се намира най-високият планински връх в Словения. 4 километровото езеро е прочуто с красивите заобикалящи го върхове и богати природни дадености. Отпътуване за Любляна. Настаняване в хотел 3* в района на Любляна. Нощувка.

4-ти ден: Любляна-пещера Постойна яма-замъка Предяма-София / 980 км /
Закуска. След закуска кратка разходка в словенската столица в старата част на града. Сред забележителностите на красивия град се открояват Люблянската крепост, Тройния мост, Драконовия мост и други. Продължаваме към пещерата Постойна яма една от най-известните туристически атракции в Словения. С дължина от 20 километра и половина, Постойна попада сред най-дългите пещери в Европа, а благодарение на допълнителното й облагородяване, тя предоставя на своите посетители най-дългия пещерен туристически маршрут в света, чиято дължина надхвърля 5 километра. Разходката в пещерата е впечатляваща и то не само заради нейните огромни размери и красивите пещерни форми и образувания. По желание 2-часова обиколка на пещерата с екскурзовод. Възможност за посещение на замъка Предяма - един от най-красивите ренесансови замъци в Словения. Замъкът е бил собственост на рицаря Еразъм, познат като словенския Робин Худ. В продължение на една година и един ден той е бил като пленник в собствения си замък, обкръжен от враговете си. Те смятали, че по този начин ще го уморят от глад, но не знаели за тайния проход, който той използвал за доставки на храна, водещ от замъка до Постойна/необходимо е закупуване на билет и предварителна резервация/.Късния следобяд – отпътуване за България. Нощен преход. Пристигане в София в ранните сутрешни часове.

ОТСТЪПКА ЗА РАННО ЗАПИСВАНЕ ДО ДАТА 29.02.2020 – 40 ЛЕВА НА ПАКЕТ

Цена на човек в двойна и тройна стая: 419.00 лева
Доплащане за единично настаняване: 130.00 лева
Деца до 12 ненавършени години – 359.00 лева

Други:

Входните такси за Плитвички езера и Постойна яма се заявяват и заплащат предварително в България, тъй като тези посещения са свързани с предварителни резервации.
Прибирането в София на последния ден ще бъде в ранните сутрешни часове на дата 05.05.2020 год, но не по-рано от 08:00 часа българско време.
Местата в автобуса са по реда на записване. Желаещите да ползват гарантирани предни места, доплащат и се настаняват на тези места, без значение по кое време са записани.
Свободното време в обектите и по градовете се определя на място от водача на групата, в зависимост от хода на програмата, така че да не се наруши нейната последователност и цялост.
Деца до 12 годишна възраст, с оглед на тяхната сигурност, не се настаняват и превозват на първа седалка на автобуса.
Дати и цена
01 май 2020 - 05 май 2020 г. - Цена от 379 лв.
Цената включва Цената включва:
Транспорт с лицензиран автобус за пътуване в чужбина;
2 нощувки със закуски в хотел 3* в Загреб;
1 нощувка със закуска в хотел 3* в Любляна;
Посещение на природен парк „Плитвички езера“ /входната такса зе заплаща допълнително, необходима е предварителна резервация при записване/;
Посещение на езерото Блед;
Посещение на езерото Бохини;
Посещение на Пещерата „Постойна Яма“ и замъка „Предяма“ /входната такса се заплаща допълнително, необходима е предварителна резервация при записване/
Разглеждане забележителностите на Загреб;
Разглеждане забележителностите и пешеходна разходка в Шкофя Лока;
Разглеждане на забележителностите на Любляна;
Водач по време на пътуването.

Цената не включва:
Пътни такси и сити такси 20 евро /заплащат се задължително предварително в България/
Медицинска застраховка с покритие 5000 евро и асистанс за престоя – 5 лева на човек, за лица над 64 год. – 10 лева.
Доплащане за гарантирани първи места, независимо от периода на записване – до 3-та седалка – 30 лева на човек.
Входните такси за посещаваните обекти;
Билети за обществен транспорт и разходи от личен характер.
Ориентировъчни входни такси:

Плитвички езера: 150 хърватски куни – възрастни; деца от 7 – 18 год. – 80 хърватски куни; деца под 7 год. – безплатно.
Постойна яма: възрастен- 25,80 евро, учащи 16-25 год. 20,60 евро, деца от 6-15 год. – 15,50 евро, деца до 5 год. – 1 евро
Комбиниран билет Постойна яма и Предяма: възрастен- 35,70 евро, учащи 16-25 год. 28,60 евро, деца от 6-15 год. – 21,40 евро, деца до 5 год. – 2 евро
Остров Блед с църквата: 6 евро възрастни, 4 евро студенти, деца – 1 евро
Замъка в Блед: Групи от 10-21 човека – цени: 9 евро възрастни, 6,50 евро студенти, 5 евро – деца под 14 год.
Крепостта в Любляна: билет за фуникулера – 3 евро
Кулата Лотршчак: 20 куни